Freya wint de FC Amersfoort Ontwerpwedstrijd!

Vijf ontwerpers kregen de opdracht om het limited edition Fanshirt van FC Amersfoort te ontwerpen. Na de onthulling van de uiteenlopende ontwerpen was het aan het publiek om te stemmen op hun favoriet. Meer dan 500 mensen hebben hun stem laten horen. Freya Weijkamp, met haar Let Culture Bloom shirt, heeft de ontwerpwedstrijd gewonnen.

Het winnende ontwerp

Het shirt van Freya is een mooie mix tussen de stijl van haar eigen illustraties en waar FC Amersfoort voor staat. Let Culture Bloom staat er met sierlijke woorden op de achterkant. Dat is precies wat de stichting wil bereiken; dat de popcultuur uit regio Amersfoort blijft groeien en tot bloei komt. Freya is ontzettend blij met de winst. “Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven! Zo tof dat zoveel mensen op mijn ontwerp hebben gestemd! Dankjewel!”, adus Freya.

Freya Weijkamp Fanshirt
Freya Weijkamp Fanshirt

Groot bereik

Freya wint niet alleen de titel, maar krijgt ook een gedeelte van de winst. “Wij vinden het belangrijk dat de maker betaald wordt voor het ontwerp. Wij zijn er als stichting juist om hen verder te helpen”, zegt Femke van Dinther van FC Amersfoort. Dat helpen gebeurt niet alleen met geld, maar ook met promotie. “De wedstrijd heeft alleen al op onze social media kanalen bijna 10.000 mensen bereikt. Dat betekent dat alle ontwerpers meer zichtbaarheid hebben gekregen.

Freya Weijkamp Butcher of Blue

Productie van start

Van het ontwerp van Freya worden 50 limited edition shirts gemaakt. Alle shirts worden geproduceerd door het Amersfoortse modebedrijf Butcher of Blue. “We dragen de cultuur een warm hart toe. We verbinden ons met plezier aan de vele lokale initiatieven die FC Amersfoort onderneemt en het platform dat ze bieden”, zegt Maarten Rijnders, eigenaar van Butcher of Blue. De 50 shirts zijn van hoogstaande kwaliteit en worden officieel uitgebracht tijdens het event de Pop-Up Club in Oost West op 18 november.

Pre-order het Limited Edition Fanshirt

De fans die het ontwerp van Freya straks hoe dan ook willen dragen, kunnen het shirt alvast bestellen. Dit kan tijdens de Pop-Up Club in De Skate Centrale op zaterdag 30 september. Van 19:00 tot 00:00 uur is iedereen welkom om het shirt op groot formaat te bekijken en een bestelling te plaatsen. Pliff, Flut., Rockerarms en Los Condors zorgen met punk en rock voor een goed gevulde avond.

Freya Weijkamp Butcher of Blue

Wij maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de website, stem je hiermee in.