Vijf ontwerpers uit regio Amersfoort zijn druk bezig met het ontwerpen voor de FC Amersfoort Ontwerpwedstrijd 2023. De fanclub wil op deze manier creatieve makers uit de regio aandacht geven. Ze krijgen allemaal de kans om het ontwerp voor het limited edition Fanshirt te maken. Het winnende ontwerp wordt gemaakt in een gelimiteerde oplage van 50 stuks.

creatief amersfoort

Tot nu toe hield FC Amersfoort zich enkel bezig met het op de kaart zetten van muzikaal talent. “Er hoort nog veel meer bij die popcultuur”, zegt Femke van Dinther, media strateeg bij FC Amersfoort. “Onze regio heeft zeker veel muzikanten, dj’s en bands, maar er zijn ook ontzettend veel creatieve makers aan het werk. Je kunt denken aan decorbouwers, illustratoren en kunstenaars.” De fanclub wil zich met de ontwerpwedstrijd richten op deze creatieve kant van de regio. “De ontwerpwedstrijd is bedacht om ontwerpers een kans te geven zich te laten zien”, vertelt ze. “De deelnemers krijgen van ons promotie en als ze winnen wordt hun ontwerp geproduceerd en verkocht!

de ontwerpers

Vijf ontwerpers zijn ondertussen van start gegaan met de opdracht: ontwerp het limited edition Fanshirt voor FC Amersfoort. De deelnemers zijn Rick Oosterink, Reamon van der Horst, Tamara Boon, Madelief Kok en Freya Weijkamp. Rick is een kunstenaar die zich onuitputtelijk verdiept in diverse technieken en heeft een goed oog voor compositie en kleur. Reamon is een gepassioneerd illustrator. Zijn hart ligt bij vector illustraties en character design, iets wat je in bijna al zijn werk terugvindt. Tamara heeft een echte kawaii stijl met een herkenbaar zwart randje. Haar illustraties worden gebruikt in onder andere kinderboeken. Freya werkt als illustrator en tattoo-apprentice. Ze haalt haar inspiratie uit dieren, mensen en natuur. Madelief werkt als grafisch ontwerper en zoekt met haar werk naar een connectie tussen de fysieke en digitale wereld. Alle ontwerpers hebben een leeg template gekregen, die ze mogen invullen naar eigen inzicht.

 

FCA Merchandise - Fanshirt
Het huidige FC Amersfoort Fanshirt

het publiek mag stemmen

We verwachten hele diverse ontwerpen“, zegt Femke. “Een winnend ontwerp kiezen zal voor ons niet makkelijk zijn. Daarom schakelen we de hulp in van ons publiek. Zij bepalen wie er wint.” De ontwerpen worden gedeeld via social media en iedereen kan zijn stem live uitbrengen tijdens de Pop-Up Club in De Skate Centrale op 30 september. Ook kan het publiek vanaf 5 september online stemmen!

ontmoet de ontwerpers

Freya Weijkamp

Freya Weijkamp

Freya Weijkamp is geboren in Amersfoort. In 2016 behaalde zij de Bachelor of Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Als illustrator maakt ze vrij werk en werk in opdracht, ook werkt ze als tattoo apprentice. De oude binnenstad van Amersfoort is een eeuwige inspiratiebron, naast de mensen, dieren en natuur die er te vinden zijn. Freya illustreert digitaal en analoog in verschillende technieken (gouache/potlood en pen/linosnede) en is in de leer bij een tattooshop om haar illustraties te kunnen vertalen naar werk op huid.
 

Reamon van der Horst

Reamon is een gepassioneerd illustrator, animator en ontwerper uit Amersfoort. Veel kanten uit het vakgebied vindt hij interessant, wat hem enorm creatief maakt. Zijn stijl is divers, maar zijn liefde voor vector illustratie en characters vind je in bijna al zijn werk terug. Als ondernemer houdt hij zich bezig met werken in opdracht, maar zijn eigen projecten zijn voor hem ook erg belangrijk. Met zijn hoofd vol ideeën blijft Reamon altijd vernieuwing vinden.

www.opznkops.com 

Reamon van der Horst

Tamara Boon

Tamara Boon is illustrator & creative. Haar werk heeft een herkenbare stijl waarbij ze de wereld van Kawaii en schattige elementen vermengt met een intrigerend zwart randje. Tamara illustreert verschillende kinderboeken, maar werkt ook nauw samen met  (lokale) ondernemers. Ze houdt zich graag bezig met de complete identiteit van bedrijven bij haar werk in opdracht. Haar eigen lijn ‘sugercoated’ blijft niet achterwegen, hiermee is ze volop in ontwikkeling.

www.tamaraboon.com

Tamara Boon
Madelief Kok

Madelief kok

Madelief is een verbindend grafisch ontwerper en recentelijk afgestudeerd aan de afdeling Graphic Design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Ze gebruikt haar kennis van grafisch ontwerp en 3D-kunst om een verbinding te creëren tussen de fysieke en digitale wereld. Dat zorgt voor heel divers werk, waaronder merkidentiteiten, editorial design, maar ook experimentele installatiekunst.

 

 

www.madeliefkok.com

Rick Oosterink

Rick is een zeer gemotiveerde kunstenaar, die constant nieuwe technieken opzoekt in zijn werk. In zijn kunst vind je dan ook veel verschillende technieken en materialen terug. Door de diverse technieken is ook de drager steeds anders. Van kleding tot doek, maar zelfs een oud bierblikje kan een canvas zijn. Zijn werk is vaak conceptueel van aard, maar laat een duidelijke mening horen. 
 
Rick Oosterink

Wij maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de website, stem je hiermee in.