De nieuwe 7-koppige band Luna Maki speelt vrijdagavond op Lepeltje Lepeltje Lokaal. FC Amersfoort en Kultlab hebben de handen ineen geslagen om tijdens het evenement lokale artiesten in de spotlight te zetten. Het food festival is gratis te bezoeken van 24 tot en met 27 augustus op het Burgemeester Brouwerplantsoen in Amersfoort.

Luna maki

Luna Maki is een van de vele bands en artiesten die, mede door FC Amersfoort, optreden op Lepeltje Lepeltje Lokaal. De nieuwe 7-koppige band speelt na een jaar lang oefenen een live show. Luna Maki speelt psychedelische afro flow en de band liet zijn kwaliteiten zien tijdens een try-out, afgelopen 4 augustus in poppodium FLUOR. Dat belooft veel goeds. “Wij willen verhalen vertellen met onze muziek, waar je als publiek op kunt wegdromen tijdens het dansen”, vertelt Roger Makizobila van Luna Maki. De band met onder andere Joèl Soedito en Marijn de Zwart speelt alles live. “Afro muziek is de inspiratiebron en die muziek hoort te ademen. Je moet ieder geluid kunnen herleiden naar een van onze muzikanten.” Het optreden op Lepeltje Lepeltje Lokaal wordt hun eerste volledige live show en de band is ontzettend enthousiast. “Hopelijk laten we heel Amersfoort dansen”, zegt Roger.

veel talent

Niet alleen Luna Maki krijgt de kans om zich te laten zien tijdens Lepeltje Lepeltje Lokaal. FC Amersfoort en Kultlab hebben nog meer aanstormend talent geprogrammeerd. Zo krijgen ook de bands Muylike en Bitterlemon een plaats op het podium. Er zijn ook diverse dj’s geprogrammeerd. Hiefoda Tunes, Rob’s Radio, Juara en Ease Out! Sound draaien op Lepeltje Lepeltje Lokaal.

Luna Maki

Lokale samenwerking

“Lepeltje Lepeltje Lokaal is er dit jaar voor en door Amersfoort. De stad heeft genoeg in huis om een heel festival mee te vullen. Van keukens en winkels tot kindervertier en natuurlijk muzikanten”, aldus Lisa Zuidema van Kultlab. Vandaar dat de samenwerking met lokale supportersclub FC Amersfoort een logische stap was. “Wij zijn enorm blij met de samenwerking met Lepeltje Lepeltje Lokaal. Het evenement trekt veel bezoekers, dus dat betekent dat veel lokaal, aanstormend talent zichtbaar wordt“, zegt Lisa Bast, team manager bij FC Amersfoort. “Dit is zo’n kans die we niet konden laten lopen. Wij zijn er voor de talenten en dit geeft hen een groot publiek, ook van buiten Amersfoort.” Ook poppodium FLUOR is dit jaar partner van Lepeltje Lepeltje Lokaal en heeft een deel van de programmering op zich genomen.

Lepeltje Lepeltje Lokaal

Het bekende food festival vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Van 24 tot en met 27 augustus is iedereen welkom op het Burgemeester Brouwerplantsoen in Amersfoort. Naast het uitgebreide muziekprogramma kan iedereen genieten van heerlijk eten en drinken. Omdat het een lokale editie is, zijn er alleen keukens van Amersfoortse bodem te vinden. Zo vind je er onder andere de Piepermobiel, Riposo, Mi Yao en Italian Maniacs die verschillende gerechten serveren. Voor meer informatie over Lepeltje Lepeltje Lokaal kijk je op www.lepeltje-lepeltje.com.

Wij maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de website, stem je hiermee in.