Fan Club Amersfoort (FCA) is een supportersclub die de levendige popcultuur ondersteunt. Die popcultuur willen wij graag behouden, stimuleren, verdiepen en promoten. Sinds begin 2011 informeren we de supporters van onze popmuzikanten uit de regio (die wij strijders noemen) via Facebook, Instagram, Twitter en deze site. We zijn vraagbaak voor veel instanties, muzikanten en liefhebbers. Maar ook sparring partner voor vele initiatieven op het gebied van popcultuur in Amersfoort. In september 2013 is FCA een stichting geworden. FCA heeft tot nu toe 300+ actieve ‘acts’ geteld in de regio Amersfoort.

Naast het bestuur van de stichting is er de Raad van FCA. Hierin zitten professionals die werkzaam zijn op alle vlakken binnen de popcultuur van Nederland. Als zelfstandige of in dienst bij o.a. Mojo of Buma Cultuur. Ze zijn jaarlijks zeer nauw betrokken bij festivals als Lowlands, Bevrijdingsfestival Utrecht, Amsterdam Dance Event, Noorderslag e.v.a. De Raad van FCA denkt mee met de stichting en zet haar kennis, ervaring en netwerk in om de doelen van FCA te realiseren.

Supercup der Amersfoortsche muziek: FCA Thuis

Het FCA Thuis festival op 8 juni 2014 was een groot succes. Het was het eerste grote publieksevenement op het toen gloednieuwe Eemplein en trok maar liefst 9.000 bezoekers, die kwamen voor optredens van Jett Rebel, Blaudzun, Handsome Poets, Wudstik en Great Minds. Tussen de concerten kon het publiek bij de buren van foodfestival Lepeltje Lepeltje op krachten komen. Na afloop waren er op 5 locaties in de Amersfoortse binnenstad afterparty’s met live optredens en dj’s.

Mede hierdoor weten nu veel meer mensen in de regio dat artiesten als Blaudzun, Miss Montreal, Sidney Samson, Diggy Dex en Jett Rebel een band hebben met onze regio en stad. En dat Amersfoort een levendige culturele scene heeft. FCA gaf afgelopen tijd nieuwe artiesten als Roos Blufpand, Yung Felix, Willem Wits, Bizzey en Three Little Clouds en Spacepunk volop aandacht. Nieuwe muziek, artiesten en optredens in de regio worden zoveel mogelijk gepromoot via onze social media.

In 2018 werd op 20 mei het feest nog eens dunnetjes over gedaan. Toen stonden Miss Montreal, Rondé, Yung Felix & friens, Daredevils en Project Bongo op het podium. Beide edities trokken ongeveer 10.000 bezoekers over de hele dag.