BLOKKENSCHEMA 

Huisregels

DON’T CALL IT A COMEBACK, WE’VE BEEN HERE FOR YEARS!
“Mama said knock you out by LL Cool J”

Terug van nooit weggeweest, laat FC Amersfoort het Eemplein op 20 mei 2018 (Eerste Pinksterdag) wederom uit z’n voegen barsten met een tweede editie van FC Amersfoort Thuis Festival!

De eerste editie in 2014 was bedoeld als eenmalig statement, maar begint inmiddels meer het karakter van een traditie te krijgen. Die zonovergoten 8 juni staat op het netvlies van iedere Amersfoortse muziekliefhebber gebrand. Onder het toeziend oog van in totaal 9000 uitzinnige bezoekers, speelde een all-star team met Blaudzun, Jett Rebel, Wudstik, Great Minds en Handsome Poets zich het zweet in de bilnaad. Na afloop heeft de organisatie, onder invloed van euforie en de naborrel, besloten dat dit niet de laatste keer mocht zijn. De afgelopen jaren hebben we de immense druk van de gretige bezoekers en stakeholders kunnen weerstaan en gewacht op het juiste gesternte: Wanneer organisatie, locatie, publiek en bovenal line-up weer in een ideale verhouding samenkomen. En dit jaar is het zover!!

Een onwaarschijnlijk sterke technische en creatieve staf heeft wederom een team van sterspelers weten te strikken, allen op één of meerdere manieren gelinkt aan onze prachtige Keistad. Met trots presenteren wij de opstelling van 2018!!

Lineup

Deze band behoeft weinig toelichting. De band met Sanne Hans als frontvrouw barst van de energie en scoorde hits als ‘Heaven Say Hell’, ‘Writing Stories’, en ook de nieuwe single ‘A Million Ways’ is niet van de radio af te slaan. In het afgelopen seizoen was Sanne Hans opnieuw te zien als coach in The Voice. Met de nieuwe EP ‘Again’, de gloednieuwe single, een uitverkochte clubtour én eigen festival Bierpop stond Miss Montreal hoog op de wishlist van team FC Amersfoort. Want al heeft Sanne haar roots nog altijd stevig in Overijssel geworteld, mogen we haar inmiddels toch wel een echte Keientrekker noemen. Wanneer MISS MONTREAL op het podium staat is één ding zeker: er moet gedanst worden!

Vaak zonder shirt, altijd met gouden tanden: Yung Felix is een van de heetste producers on the decks die Nederland rijk is. Van zijn vroegere beats voor SLBMG (met SpaceKees, Faberyayo en Sef) tot samenwerkingen met Yellow Claw, Kraantje Pappie, Bizzey, Hef en Josylvio; Felix bezit de genre-ontstijgende gouden sleutel tot heupen in beweging. Voor zijn DJ-sets, die zich laten beschrijven als knallend, put hij uit een combinatie van eigen producties en alles wat ratchet is. Sinds kort heeft Felix zich aangesloten bij het label Noah's Ark waar hij zich zal focussen op releases op eigen titel. Tijdens FC Amersfoort Thuis zal deze van origine Amersfoortse beatbakker een blik rappers opentrekken waar je U tegen zegt. Samen met zijn vrienden wordt het een fissa om nooit te vergeten!

Het gaat RONDÉ sinds debuut hitsingle ‘RUN’ voor de wind. De band bracht vorig jaar hun debuutalbum uit en speelde in het najaar van 2017 een eigen - nagenoeg uitverkochte - clubtour. De single ‘Naturally werd NPO Radio 2 Top Song en ‘Why Do You Care’ werd na ‘Run’ en ‘We Are One’ de derde 3FM Megahit op rij voor de band. RONDÉ speelde al op grote festivals als Indian Summer, Lowlands, Concert at SEA en Mysteryland. En na deze Pinksteren zal de indiepopband, met Amersfoortse gitarist in de gelederen, ook FC Amersfoort Thuis aan die indrukwekkende lijst kunnen toevoegen!

Een donderslag bij heldere hemel! Sterrenteam Daredevils knalt door de geluidsbarrière en laat daarbij een spoor van confetti, lege glazen en voldoening achter. Bereid je voor op een muzikale blikseminslag van astronomische proporties, waarbij classics en gewaagde actuele hits in elkaar versmelten. Zet je schrap, bestel zoveel mogelijk drank en zoek dekking: er is een duivelse tornado in aantocht! De band beschouwt het optreden op FC Amersfoort Thuis zelf ook als een thuiswedstrijd. Niet gek, met een deels Amersfoortse bezetting en overige bandleden die de boel op menig 033-feestje al onveilig maakten met andere topbands, zoals Only Seven Left. Doe you dare to dance with these devils?!

DAISY knalde het Nederlandse club- en festivalcircuit binnen begin 2016 (toen nog onder de naam “Daisy’s Dj Team”). Mysteryland, Pukkelpop, Paaspop, Solar, Amsterdam Open Air, Smeerboel, Matrixx at the Park, Sneekweek, en menig club door heel Nederland werden binnen no time veroverd. Na in 2016 ruim 130 shows gedaan te hebben deden ze daar in 2017 een flinke schep bovenop met nóg grotere shows, nóg meer feest, én een hoop eigen muziek! Dit Amersfoortse DJ-duo is klaar om het Eemplein te doen ontploffen!

Project Bongo werd – net als RONDÉ overigens - gevormd op de welbekende muziekacademie ‘Herman Brood Academie in Utrecht. De leden deelden een enorme passie voor dance beats en pop hooks en bleken een uitzonderlijk goede muzikale klik te hebben. Project Bongo tourde door heel Nederland met Popronde en – meer recent – als backing band van Roxeanne Hazes, deed een internationale tour door Frankrijk, België, Denemarken en Zweden, speelde op festivals als Sziget en deed support shows voor o.a. Nielson, The 1975 en The Boxer Rebellion. Single‘Keep A Secret’ heeft meer dan een half miljoen plays op Spotify en de video voor ‘She’ is duizenden keren online bekeken. Momenteel wordt hard gewerkt aan een nieuwe EP, waarvan deze deels Amersfoortse ‘boy band’ op 20 mei een voorproefje komt geven!

 

Meld je aan voor de FC Amersfoort nieuwsbrief!